Laserontharing

Nieuw in ons instituut!

Hoe gaan we te werk?

U maakt een afspraak bij Esthetiek Evy via de site van E-med Laser . com (let op onze actie)

Een externe firma met alle expertise en ervaring komt periodiek op bezoek in ons instituut.

U wandelt als een tevreden klant buiten 🙂

Afspraak via https://www.emedlaser.com/contact/

Bij twijfel kan je mij altijd kort contacteer! Zie contactpagina

Wanneer zijn de volgende ingeplande laser sessies?

De eerstvolgende sessies zijn:

 • maandag 29 Augustus in de voormiddag
 • nog te bepalen…

Introductieactie!

Hier inschrijven! emedlaser.com/actie/

Waarom E-med Laserontharing?

Bent u op zoek naar een gerichte, permanente oplossing tegen ongewenste haargroei? E-med Laser biedt u een veilige en efficiënte uitkomst! De markt wordt al jaren overspoeld door systemen voor ‘definitieve’ haarverwijdering waarvan sommige methodes niet het gewenste resultaat opleverden. Dit maakt het voor u als klant niet eenvoudig om voor de juiste technologie te kiezen. De vraag naar doeltreffende en resultaatsgerichte technieken is tot op heden nog steeds erg groot. Na véle jaren van onderzoek en innovatie kunnen we u met trots een hoogtechnologische diodelaser voorstellen: De E-med Laser.

Werkingsprincipe

E-med Laser behoort tot de familie van de diodelasers (nieuwste methode) en maakt hierbij gebruik van laserlicht dat door melanine (=haarkleurstof) kan worden geabsorbeerd. Door compressie van het E-med Laserhandstuk komt de haarwortel zo dicht mogelijk bij het huidoppervlak. Dit handstuk genereert een zeer gerichte lichtbundel van 808 nM die omgezet kan worden in warmte dankzij het aanwezige kleurpigment (=melanine) van het haartje. Deze warmte wordt volledig naar de haarwortel geleid en zorgt vervolgens voor permanente schade aan het haarzakje waardoor er zich nooit meer een haar kan ontwikkelen in dat haarzakje. E-med Laser werkt zeer gericht en selectief zodat de huid onaangetast blijft.

Voordelen

Stelt belangrijke waarden zoals klantvriendelijkheid, eerlijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel

Werd klinisch bewezen als zijnde veilig en efficiënt

Veilig?

De E-med Laser heeft meerdere keuringen ondergaan en is in orde met alle wettelijke certificaten voor veiligheid en medische apparatuur. Klinische studies rangschikken de diodelasers, waaronder de E-Med Laser, als de meest effectieve laser.

Wordt door de meeste klanten als minder pijnlijk ervaren dan de meeste andere ontharingsmethoden?

Minder pijnlijk?

E-med Laser wordt door de meeste klanten als minder pijnlijk ervaren. Er kan wél kortstondig een prikkelend of warm gevoel ervaren worden (dit is gewenst, want het duidt op vernietiging van de actieve haartjes). Voor de meeste mensen is dit gevoel hooguit wat irritant. Natuurlijk is iedere klant anders en zijn sommige ontharingszones van het lichaam gevoeliger dan andere, afhankelijk van de concentratie melanine in de haartjes en de epidermis. Personen met een donkere huid of personen met stugge, donkere haartjes kunnen mogelijk gevoeliger reageren.
De gekoelde kop (tot – 5 °C) van het E-Med Laserhandstuk is ontworpen om de huid voldoende af te koelen bij iedere puls waardoor er weinig tot geen pijn ervaren zal worden. De temperatuur van de haarwortel wordt stapsgewijs verhoogd door de kop te bewegen tijdens de behandeling. De energie wordt gelijkmatig afgeleverd zodat de klant zich comfortabel voelt tijdens de behandeling.
De lichtfrequentie van 808 nM dringt door tot in de haarfollikel in de lederhuid. Het is zeer belangrijk dat de laserstraal
deze diepte bereikt, omdat enkel het pigment van het haartje mag opgewarmd worden en niet het pigment in de huid. Dit huidpigment wordt doelbewust niet herkend door de E-med Laser (en dus ook niet opgewarmd), waardoor de huid gespaard blijft.

Wordt uitgevoerd door gediplomeerde verpleegkundigen die deskundig advies verlenen?

Medische deskundigheid

Onze E-Med Lasertherapeutes zijn uitsluitend medisch geschoold en échte vakspecialisten.
Voordat we een behandeling opstarten, bestuderen we tijdens de gratis test-sessie de aard, de structuur en de hoeveelheid van de haartjes. Iedere klant krijgt een eigen fiche die telkens na de behandeling wordt ingevuld. Zo volgt de E-Med Lasertherapeute de evolutie van de klant nauwgezet op.

Behandelt alle zones, voor vrouwen én mannen?

De E-med Laser heeft een hoge kracht, een aangepaste puls-duur en een hoog herhalingsritme. Tijdens de behandeling wordt
het E-med Laserhandstuk over de huid bewogen, de energie gelijkmatig afgeleverd en de temperatuur van de haarwortel
stapsgewijs verhoogd. Hierdoor is de behandeling comfortabel, veilig en snel.

Wat zijn de prijzen?

Voert uw behandelingen comfortabel en snel uit

Snel?

De E-med Laser heeft een hoge kracht, een aangepaste puls-duur en een hoog herhalingsritme. Tijdens de behandeling wordt
het E-med Laserhandstuk over de huid bewogen, de energie gelijkmatig afgeleverd en de temperatuur van de haarwortel
stapsgewijs verhoogd. Het omliggende weefsel slaat alle energie een tijdje op, om nadien de haarwortel en de stamcellen
dezelfde temperatuur te geven als haar omliggende huid. Hierdoor is de behandeling comfortabel, veilig en snel.

Innoveert en onderzoekt continu: steeds de nieuwste apparatuur

Innovatie?

E-Med Laser werkt met hoogtechnologische apparatuur waarbij er continu geïnnoveerd wordt: wij bieden 100% garantie
dat uw behandelingen met de nieuwste, veiligste en efficiëntste toestellen worden uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Belangrijke resultaat gebonden informatie: hoe groeit haar?

Menselijk haar groeit niet gelijkmatig of consequent. Ieder haartje op het lichaam heeft een steeds terugkerendehaargroeicyclus:
Een haartje groeit vanuit een haarworteltje (= haarfollikel), die op zijn beurt ontstaan is in een haarzakje. Bloedvaatjeszorgen voor de voeding van dat haarzakje, waardoor er een haarworteltje ontstaat dat later ook een haartje produceert.
De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnischeachtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haartje drie fasen in de groeicyclus:

 1. Actieve groeifase (of anagene fase): Tijdens deze fase wordt er pigment of melanine gevormd in het haartje en dehaarwortel. Het haarworteltje staat nu nog volledig in contact met het haarzakje. Het duurt gemiddeld 6 weken vooraleer eropnieuw actieve haartjes geproduceerd worden, daarom behandelen we u iedere 6 weken!
 1. Overgangsfase (of catagene fase): overgangsperiode van ongeveer 2 weken waarbij een actief haartje zichvoorbereidt om daarna over te gaan in een rustfase: het haartje is volgroeid en stopt met groeien. Hier laat hethaarworteltje het haarzakje los. Tijdens deze fase neemt ook de pigmentvorming af, waardoor de haarwortel geleidelijkkleurloos begint te worden en dus ook niet kan vernietigd worden.
 1. Rustfase (of telogene fase): de haarzakjes rusten uit en herstellen om nadien een nieuw haartje aan te maken.

Belangrijk om weten: niet alle haren groeien tegelijkertijd, zitten niet in dezelfde fase en kunnen dus niet tegelijk behandeld worden. De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Eerst biedt E-med Laser u een gratis testsessie aan. Tijdens die sessie wordt u met de E-med Laser behandeld op een zone van ongeveer 10 vierkante centimeter. Vervolgens bepalen wij de precieze instellingen en maatstaf voor uw behandeling.


Onze Lasertherapeutes overlopen tevens een gedetailleerde vragenlijst om een correct beeld te schetsen over u als klant ende mogelijkheden tot behandeling. Het aantal behandelingen per zone is afhankelijk van tal van oorzaken: medicatie, hormonaal (on)evenwicht, oorzaak van beharing, erfelijkheid, afkomst, leeftijd, de complexe haargroeicyclus, type huid en type beharing (structuur en kleur).

De E-Med Laser verstoort het groeipatroon van de haren en vernietigt het haarzakje. Dit kan enkel in de actieve groeifase: als het haarworteltje nog aan het haarzakje vastzit, wordt het haarzakje permanent vernietigd. Per behandeling kan er 10 %tot 25 % van de haartjes actief zijn, afhankelijk van de plaats op het lichaam en de duur van de groeicyclus (variabel).


Omdat de E-Med Laser om de 6 weken op de actieve haartjes werkt en niet elk haartje in die actieve groeifase zit, zullen meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in de gewenste zone definitief te vernietigen. Er zijn tijdens de behandeling stukjes waar nog geen haartjes groeiden of waar de haarwortels al gescheiden werden van het haarzakje(overgangs- of rustfase) en dus geen vernietiging van de haarzakjes kon plaatsvinden.


De behandelingen zullen met een tussenperiode van 6 tot max.12 weken plaatsvinden, omwille van de actieve haartjes in de haargroeifase. Vanaf de start dienen minimum 3 behandelingen zonder interval plaats te vinden, nadien op advies van de lasertherapeute. Te vaak behandelingen overslaan kan resulteren in mindere resultaten.


Gemiddeld kunnen we stellen dat er 6 tot 10 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen, door de eerder vermelde groeicyclus van het haar. Dit zijn echter gemiddeldes: sommige klanten hebben iets meer behandelingennodig, terwijl heel wat klanten op minder behandelingen haarvrij kunnen zijn.

Het kan voorvallen dat een klant meerdere behandelingen nodig heeft dan gemiddeld (ieder mens is anders, we zijnbiologische materie: hormonale haartjes, stug- of fijnheid van haartjes, percentage haartjes dat kort of lang in een rustfasezit, snel of traag groeiende haartjes in de actieve fase, medicatie, zwangerschap, pigmentatie van de haartjes, enz…). Wespreken dan vooral over zones in het gelaat of donkerdere huiden:

Aangezien er meer bloedvaten en spieren aanwezig zijn in het gelaat, zijn de haartjes in het gelaat soms moeilijker te verwijderen en zijn er mogelijk meer behandelingen nodig dan gemiddeld. Sommige vrouwen hebben daarbij last van hormonale haartjes of hirsutisme (lees meer onderaan deze pagina), waardoor er meerdere behandelingen nodig kunnenblijken. Hormonaal haar ontstaat doordat het percentage oestrogeen (vrouwelijk hormoon) lager ligt dan het percentagetestosteron (mannelijk hormoon). De aanwezige donshaartjes in het gelaat kunnen door dat testosteron donkerder en stugger worden. Hier bestaat er ook geen zekerheid welke of hoeveel donshaartjes op welk tijdstip stugger of donkerderkunnen worden.

De E-med Laser is geschikt voor alle huidskleuren, ook getinte en negroïde huidtypes. Tóch bedraagt het aantal behandelingen voor de donkerdere huiden mogelijk meer en duurt het vaak langer om resultaat te bekomen. We zijn immers genoodzaakt om aan een langere pulsatietijd en een lagere energie te werken zodat de behandeling veilig blijft. Door deze specifieke instellingen, heeft u daarom kans op meerdere noodzakelijke behandelingen.

De E-Med Lasertherapeutes zien er, door hun professionele ervaring, nauwlettend op toe dat ze tijdig en zeer frequent de juiste prognose geven aan de klant in verband met het al dan niet bereiken van het nodige resultaat. Zo kan de klant erop vertrouwen dat zij geen geld verliezen aan behandelingen die misschien minder of geen resultaat kunnen opleveren (bv.: grijze haartjes, donshaartjes, haartjes met te weinig pigment,…). U weet dus perfect waar u aan toe bent.

Hirsutisme

is overmatige haargroei bij vrouwen, in een mannelijk patroon. Dat betekent dat er haren groeien op plaatsenwaar vrouwen normaal geen haren hebben, zoals op het gezicht (baard en snor), in de hals, op de borst, rond de tepels, op de onderbuik tussen navel en schaamstreek, en op de benen. De haren zijn ook donker en stug, veel meer zichtbaar dan de lichtgekleurde kleine donshaartjes die normaal gesproken op het gezicht en het lichaam van vrouwen voorkomen en die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Hirsutisme komt vaak voor, circa 5% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft er last van. Het wordt veroorzaakt door een verstoring in het hormonale evenwicht.

Na ongeveer 1 à 2 jaar kan er een onderhoudsbeurt nodig blijken, omwille van verandering in de lichaamshuishouding(hormonen, medicatie, …. ) of enkele haartjes die uit een lange rustfase ontwaken.

Wat is de juiste voor- en nabehandeling?

Voorbereiding

Ca. 6 tot 8 weken voor de eerste behandeling niet meer epileren, plukken of harsen. U trekt hierbij de haarwortel uit en die is net nodig om te kunnen behandelen met E-Med Laser. Tevens geen kleur- of bleekmiddelen.
Vooraleer we de eerste behandeling opstarten, moeten de haartjes een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zo kunnen we de haartjes nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de E-Med Laser bepalen. Indien mogelijk, stopt u een paar weken vooraf met scheren.
De te behandelen zone moet goed gereinigd zijn wegens hygiënische redenen: geen make-up, deodorant, huid crèmes, en andere factoren die de hygiëne kunnen beïnvloeden.
In de tussenperiodes is enkel scheren toegelaten, niet plukken, epileren of harsen (dit verstoort de groeifase en ook het gewenst resultaat). Tóch raden wij u ten zeerste aan om niet meer te scheren zodat onze lasertherapeute én uzelf het best uw evolutie kan opvolgen!

Na de behandeling

Een paar uren/dagen na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn, waarbij de huidlichtjes rood, gevoelig of gezwollen kan zijn. Dit is een reactie op het scheren én de warmte die de E-Med Laser op de huid gebracht heeft, maar verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht om de huid te hydrateren en kalmeren.


Na de behandeling mag U zelf de huid behandelen met een cold-pack, een hydro actieve gel (vb. Flamigel) of een verzachtende bodymilk zonder parfum/alcohol.


Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring OF bij het niet respecteren van de blootstelling aan zon, zoudenkleine hyper- of hypopigmentaties (witte of bruine vlekjes) kunnen optreden gedurende enkele maanden. Deze herstellenzich weer vanzelf.


Kleine korstjes kunnen uitzonderlijk voorkomen, maar verdwijnen na ongeveer 10 dagen. U gebruikt dan best een antibiotische zalf zoals Fucidine. Niet wrijven met een handdoek, niet krabben, geen blootstelling aan zon.


24u na de behandeling vermijden: maquillage, scrub, parfum, deodorant, sauna en/of nylon kousen.


Klanten kunnen de eerste dagen het idee krijgen dat de haartjes hergroeien. Dat is niet het geval: de bovenste huidlaag(epidermis of opperhuid) vernieuwt en stoot de haartjes in het haarzakje uit. Vanaf 3 weken na de behandeling vallen de actieve haartjes geleidelijk aan uit en ziet u het resultaat. Wanneer deze haartjes het lichaam verlaten, valt automatisch het haarzakje mee uit, omdat dit ook verschroeid werd. Dat haarzakje krijgt geen voeding meer van ons lichaam, sterft af en verlaat ons lichaam. Ons lichaam maakt geen nieuwe haarzakjes aan, dus dit wordt een kaal plekje. De haren die u nu nog ziet zijn haren uit de rustfase.

Hoe verloopt een E-med Laserbehandeling?

 • de behandelzone wordt geschoren met een scheermesje
 • een specifieke cooling gel wordt aangebracht op het te behandelen gebied, die dient als geleider voor de E-med-Laserkop;
 • uit voorzorg én bescherming tegen het laserlicht wordt een speciale laserbril gedragen door de lasertherapeute én de klant
 • u voelt prikjes en/of warmte

Welke resultaten kan ik verwachten?

E-Med Laser is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) voor het onderdeel ‘permanente haarreductie’.
Klanten mogen dus een permanente vermindering van haargroei verwachten, waarbij er tot 95% van de haartjes definitief verwijderd kunnen worden.
We kunnen niet 100% garanderen dat er nooit nog een haartje kan groeien of bij geproduceerd wordt op de behandelde zone. Dit komt door de invloed van veranderingen in het lichaam (bv. hormoonveranderingen, medicatie die haargroei opwekt of stimuleert, enz..). Het is ook mogelijk dat een haarwortel (na een lange rustfase = slapen) vroeg of laat weeractief wordt. Dit gebeurt echter sporadisch.
Geen enkele aanbieder van permanente ontharing kan voor 100% garanderen dat de methode bij alle klanten hetzelfde effect zal hebben: ieder lichaam is anders, vaak spelen hormonen of eventueel hirsutisme een grote rol in het resultaat vaneen definitieve ontharing. Onder invloed van hormonale factoren is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere, stuggere haartjes. Aan dit proces kan iedere laserbehandeling helaas niets veranderen. Een (jaarlijks of tweejaarlijks) onderhoudsbeurtje is dan aanbevolen.
Héél uitzonderlijk is een klant resistent tegen enige vorm van permanente haarverwijdering.
Indien de klant geen gewenst resultaat heeft, worden behandelingen niet terugbetaald.

Enkele afspraken

 • Iedere reactie na de behandeling alsook iedere verandering van medicatie, zonnepatroon, vakantieplannen of andere belangrijke factoren, moet gemeld worden.
 • Gelieve steeds 10 minuten voor uw eigenlijke afspraak aanwezig te zijn.
 • Voor de aanvang van uw eerste behandeling betaalt u éénmalig een waarborg van 40 EUR, die u integraal terugkrijgt na uw reeks behandelingen, op volgende – voorwaarde: Gemaakte afspraken dienen stipt nagevolgd te worden.
 • U krijgt hiervoor een herinnering via sms en e-mail. Dit is een automatisch bericht en kan niet beantwoord worden. Indien U een afspraak niet kan nakomen, vragen wij U deze ten laatste 48u vooraf te annuleren bij uw schoonheidsinstituut. Indien U dit nalaat, zijn wij genoodzaakt 20 EUR van uw waarborg af te houden, tenzij u een doktersattest kan voorleggen.
 • Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u minstens de eerste 3 behandelingen laat uitvoeren per 6 weken, zonder interval.
 • Het is mogelijk dat uw Lasertherapeute uitzonderlijk vervangen zal worden door haar collega wegens ziekte, verlof of andere gegronde redenen.
 • De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren. Onze lasertherapeutestrekken voldoende tijd uit om uw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren. Gelieve rekening te houden met behandelingen die door omstandigheden kunnen uitlopen en dus vertraging kunnen veroorzaken.

De bron van alle bovenstaande informatie is https://www.emedlaser.com/ .

Bij hen kan u ook terecht voor meer info of een afspraak in een ander instituut.